Nettbutikk

Annet stash

Om oss

Blogg

Kontakt oss

Kundesevice:

tlf: +47 90 73 57 49

mail: tore@arcticsalt.no 

Help

Follow Us

Creative design by Saltbrygga Studios. Proudly created with Wix.com

Our Story

   Verdens raskeste havsalt - fra Saltstraumen!
En sommerdag i 2012 fikk Tore en idé mer eller mindre ut av intet; hva med å starte produksjon av gourmetsalt utvunnet fra de sterke hvirvlene i Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannstrøm? 
Etter mye hjemmeprøving og forsøk, feiltagelser og svidde kjeler hadde han endelig knekt koden, og gourmetsaltet med den overraskende havfriske smaken var et faktum.
 
Det tok litt tid å få på plass, men da Tore endelig fikk tak i et lokale som ligge kloss oppi Saltstraumen, var det bare å sette i gang og bygge saltfabrikk - og tidlig i april (eller var det sent i Mars..?) 2015 ble batch 01/15 ferdig - derav ølet på bildet.
På dette tidspunktet var Tores pappa Ivar blitt sterkt involvert i byggingen, og Håvard Stenersen var blitt ansatt som håndlanger, snekker og fremtidig saltmaker. 
 
Nå, i 2018, er vi fortsatt et lite firma ved Saltstraumens bredd som gjør det vi kan best, nemlig å skape et godt salt til deg som du kan bruke til å smaksette maten du lager.  
Saltmaker Håvard jobber fulltid, mens pappa Ivar og Tore er der så ofte de kan.  

 

Arctic Salt ble stiftet som aksjeselskap i 2014.

(Man kan la seg forvirre av at ideen kom i 2012 og at det på livbøya på ett av bildene står 2013, men det tar tid fra tanke til handling!
Arctic Salt stiftelsesdato som enkeltpersonforetak var i 2013, så da vet vi det.
)  
Vi har til hensikt å gi "salt til folket", godt havsalt fra de sterke hvirvlene i Saltstraumen. Vi er en "manuellbedrift" , og stolte av det. Alle prosessene våre er manuelle og uten maskinhjelp. Avdamping av vann, høsting, tørking, sortering/pakking og merking - alt foregår for hånd.
Enkelte ting i prosessene er drit kjedelig, men er det håndverk, så er det håndverk!

Vi er spesielt fornøyde med å ha bevart den frisk saltsjø-smaken i saltet vårt!
Innimellom har vi hatt det moro med å lage andre saltkombinasjoner, og et par av disse har blitt legendariske, for eksempel har vi et bålrøyket salt som bare MÅ prøves..Erfaringsvis synes 7 av 10 at det er helt supert, 3 av 10 synes det er pyton. :-)


 

 

 

 

 

 

 

Vi tar gjerne i mot besøk hos oss på Saltbrygga, enten du er interessert i en saltprat eller bare har  lyst på en kaffe.

Hos oss kan du også kjøpe produktene våre, og få ta en titt inn i produksjonslokalene dersom forholdene tillater det.

Vi er stort sett på brygga man-fre 8:30 - 16:00.

Ta gjerne kontakt; se under "kontakt oss"-feltet som er en eller annen plass på dette nettstedet!

- Tore Saltmaker

0